Garanti

Garantiförfarande

Scandtap AB prioriterar alltid att ge våra kunder hjälp och service av högsta klass. Baserat på detta har vi utvecklat ett garantiförfarande som vid ett rapporterat problem säkerställer snabbast möjliga felsökning och åtgärd.

Villkor

För privatpersoner tillämpar Scandtap AB Konsumentköplagen. Spara alltid kvittot, då detta fungerar som ett inköpsbevis.

Konsumenten har rätt att reklamera en vara i tre år. Felet skall anmälas snarast eller så snart felet upptäcks. Att anmäla fel i varan inom två månader anses alltid inom skälig tid. Konsumenten måste lämna meddelande om att varan är felaktig och hur den är felaktig.

Garantin innefattar inte fel som uppstår som ett resultat av felaktig installation eller felaktigt handhavande. Slitagedelar, till exempel insatser, termostatinsatser, utdragbara slangar, strålsamlare och LED belysning innefattas inte i garantin. Inte heller slitage som uppstår på grund av orenheter i vattentillförseln innefattas.

Kontakt

Vid garantiärenden eller frågor, kontakta oss er återförsäljare.

Information

För att identifiera orsaken till ett problem och ta fram en åtgärd är vårt första steg alltid att samla in information och underlag. Om följande informationspunkter finns tillgängliga direkt när vi informeras ökar hastigheten för åtgärder avsevärt:

 1. Artikelnummer
 2. Säljdatum
 3. Batchnummer (Fyra siffror graverade på produkten – se nedan för placering)
 4. Utförlig beskrivning av problemet; helst en kombination av text och bilder (eller film).

Åtgärd

Vid godkänd reklamation kan produkten antingen behöva repareras med reservdel, eller bytas ut mot en ersättningsvara. Scandtap sänder den nödvändiga artikeln.

Batchnummer

Det fyrsiffriga batchnumret som graveras på en produkt kan ibland vara svårt att hitta. Listan nedan kan underlätta när denna information tas fram:

 • Köks/tvättställsblandare: Baksidan på blandarkropp, strax ovanför bänkskivan.
 • Duschblandare: På blandarkroppens undersida, till höger.
 • Diskmedelspump: Baksidan av pumphandtaget.
 • Bottenventil: Undersida av lock (locket kan skruvas av).
 • Handduksstång: Undersida, till vänster.
 • Toalettpappershållare: Undersida, till vänster.
 • Toalettborste: Undersida av väggfästet, till vänster.
Exempel på placering av batchnummer (tvättställsblandare).

Skulle det uppstå frågor kring garantin och ovan information svarar vi gärna på info[at]scandtap.com

© Copyright - Scandtap Bathroom Concepts
Alla priser är rekommenderade cirkapriser inklusive moms. Då priserna är cirkapriser kan lokala avvikelser förekomma. Vi reserverar oss för prisjusteringar till följd av icke påverkbara faktorer så som tullar, frakter, valutor mm. Vi reserverar oss dessutom mot eventuella produktförändringar.