PVD- färgning av rostfritt stål

Physical Vapour Deposition, PVD, är en modern och avancerad metod att färga rostfritt stål. Det skapar en stilren och reptålig yta som är upp till tio gånger hårdare än en lackerad produkt. Vi har valt den kvalitetsmässigt bästa tekniken, som dessutom framhäver det borstade stålet.
Svart takdusch från Primy med stor taksil
Primy blandare i rostfärgat och Primy handfat i mattgrå rostfritt stål

Våra PVD-färger

I Primys rostfria sortiment med PVD-ytor finns de högaktuella färgerna Sand, Amber och Shadow. Nyanserna är unika metallfärger i tidlös och klassisk formgivning med allt från exklusiv och romantisk känsla till industriell. Färgerna kan användas som komplement till köks- och badrumsinredning, eller som iögonfallande detaljer som sätter tonen och förhöjer helheten.

I sortimentet finns även den exklusiva by Primy-serien med de ultramatta färgerna Rust, Scrap och Coal. Dessa ytor har utvecklats för, och godkänts av, arkitekter som specialiserar sig på inredningsdesign. De har koordinerats noggrant för att anspela på råa och industriella material som ofta existerar i varandras närhet och harmonierar med varandra.

PVD-processen

Ytorna skapas genom förångning och jonisering under vakuum. Färgen går in i materialet istället för att enbart ligga som ett ytskikt. Då behövs ingen beläggning med klarlack som mattas eller lossnar efter hand. Resultatet blir en överlägset reptålig och hållbar yta, som håller färgen och fräschören, utan oönskad patina.

PVD är en av marknadens mest hållbara metoder som dessutom möjliggör extraordinära nyanser. De många fördelarna gör tekniken till ett självklart val för infärgning av rostfritt stål.

LÄS OM FLER MATERIAL OCH YTBEHANDLINGAR

 
Handfat Tvättställ i Solid SurfaceSolid Surface
Dusch i kopparfärg rostfritt stålRostfritt stål